Openbaar vervoer

ov

Treinen


Het hoofdstation Maria Zambrano ligt aan Calle de la Explanada de la Estación. Vanaf dat station vertrekt de AVE, de hogesnelheidsgtrein naar onder andere Madrid, Valencia en Barcelona. De stoptrein vanaf het vliegveld gaat tot aan Alameda en heeft aansluitingen op de bus.

 

Bussen


Het stadsbusvervoer in Malaga is efficient, goedkoop en rijdt over het algemeen op tijd. Het hoofdstation is op Alameda Principal in het centrum van de stad. Het streekvervoer en de bus naar het vliegveld vertrekken vanaf Avenida. M. Agustín Heredia. Er gaan ook bussen naar het winkelcentrum Plaza Mayor, het technologisch park (PTA) buiten de stad

Taxi’s


De taxi’s zijn streng gereguleerd, over het algemeen betrouwbaar en werken met meters, maar zijn niet goedkoop. Het telefoonnummer van de taxicentrale is 952.333.333.

Vliegveld Malaga


Het vliegveld ligt 20 km buiten de stad. Een taxi vraagt tussen de €30 en €40, afhankelijk van het aantal stuks bagage en de afstand voor een enkele rit. Overdag gaan er vanaf het vliegveld goedkope treinen en bussen naar het centrum van de stad.

Handige links OV:


Kommentare sind geschlossen.